Υπουργική Απόφαση 95718/1986 – ΦΕΚ Β-24/31-1-1986

στις

Καθορισμός προυποθέσεων και διαδικασίας προσαρμογής ξενόγλωσσων επιγραφών σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.3 του άρθρου 9 του Ν.1491/1984.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

Έχοντας υπόψη:
Τις διατάξεις των άρθρ.5 παρ.5 και 9 παρ.3 του Νόμ.1491/84 «Μέτρα για τη διευκόλυνση της διακίνησης των ιδεών, του τρόπου διενέργειας της εμπορικής διαφήμισης, την ενίσχυση της αποκέντρωσης και άλλες διατάξεις», αποφασίζουμε:
Καθορίζουμε τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία προσαρμογής των ξενόγλωσσων επιγραφών των εμπορικών επιχειρήσεων και καταστημάτων ως εξής:

1.Οι επιγραφές που αφορούν τις εργασίες που εκτελούνται στα καταστήματα, γραφεία ή κατοικίες ή τις επωνυμίες των εμπορικών επιχειρήσεων ή των φυσικών προσώπων στα οποία ανήκουν, πρέπει να πληρούν τις γενικές προδιαγραφές που έχουν καθορισθεί με το άρθρ.1 της 20351/4.3.85 κοινής απόφασης των Υπουργών Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης και Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων (ΦΕΚ τ.Β΄/147/14.4.1985) και τις ειδικότερες που καθορίζονται με απόφαση του δημοτικού ή κοινοτικού συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.1 του άρθρ.5 του Νόμ.1491/1984.
2.Οι επιγραφές των καταστημάτων και οι γνωστοποιήσεις των προϊόντων που πωλούνται ή των υπηρεσιών που παρέχονται ή των εργασιών που εκτελούνται σ’ αυτά γράφονται υποχρεωτικά στην Ελληνική γλώσσα.
Επιτρέπεται επιπρόσθετα η αντιγραφή, δίπλα ή κάτω από την Ελληνική επιγραφή ξενόγλωσσης μετάφρασης με εμφανώς μικρότερα όμως στοιχεία.
3.Από την υποχρέωση της προηγούμενης παραγράφου εξαιρούνται α)τα νόμιμα κατοχυρωμένα εμπορικά ή βιομηχανικά σήματα και β)οι ξενόγλωσσες επωνυμίες που αναφέρονται στα προϊόντα ή τις επιχειρήσεις που τα παράγουν στο εξωτερικό που διατίθενται από τα καταστήματα ή εκτελούνται σχετικές εργασίες σ’ αυτά.
4.Η προθεσμία της παρ.3 του άρθρ.9 του Ν.1491/1984, προσαρμογής των ξενόγλωσσων επιγραφών παρατείνεται μέχρι 13 Μαΐου 1986.
5.Οι δήμοι και οι κοινότητες υποχρεούνται να δώσουν ευρεία δημοσιότητα στην απόφαση αυτή, και να επιμεληθούν για την εφαρμογή της.

Αθήνα, 3 Ιανουαρίου 1986

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s