Ανακοίνωση – παράκληση για την Σταμ. Πρωίου

στις

Πάγιο αίτημα του Συλλόγου μας εδώ και πολλά χρόνια ήταν η μετατροπή της Σταματίου Πρωίου από ένα απέραντο και άναρχο πάρκινγκ, σε έναν δρόμο όπου θα επιτρέποντο μόνο η ολιγόλεπτη στάση και όχι η στάθμευση, πάντα με την χρήση αλάρμ.

Το περασμένο καλοκαίρι μετά από έντονη πίεση και αρκετές συζητήσεις καταφέραμε να πείσουμε την Δημοτική Αρχή να ξεκινήσει πιλοτικά η εφαρμογή του μέτρου δεσμευόμενοι οτι εμείς πρωτίστως οι έμποροι και επιχειρηματίες του Κέντρου θα διαφυλάσσαμε ως κόρη οφθαλμού την πιστή τήρηση των συμφωνηθέντων.

Κατά κοινή ομολογία το μέτρο ήταν πετυχημένο εκτός λίγων περιπτώσεων όπου μερικοί συμπολίτες μας λειτούργησαν κατά το δοκούν και κατά πως τους βόλευε με αποτέλεσμα να υπάρξουν -επί το πλείστων τις νυχτερινές ώρες- προβλήματα στην διέλευση MONO των MINIBUS.

Αυτήν την περίοδο, το μέτρο αυτό έχει κάπως ατονήσει με τις αρχές να δείχνουν ελαστικότητα για την κατάσταση που επικρατεί, κάτι που είναι εν μέρη λογικό,  μιας και βρίσκεται σε εξέλιξη η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της πόλης, μιας ανάπλασης που ο Σύλλογός μας με κινητοποιήσεις είχε απαιτήσει να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί.

Ερχόμαστε σήμερα, λίγες μέρες πριν την ολοκλήρωση της ανάπλασης της παραλίας και την εφαρμογή των νέων κυκλοφοριακών μέτρων που θα ισχύσουν απο το καλοκαίρι στην πόλη του Ερμή, να επικοινωνήσουμε με όλους εσάς τους συμπολίτες μας αλλά και τους επισκέπτες του νησιού μας, θέλοντας να σας παρακαλέσουμε για τα παρακάτω:

H Σταματίου Πρωιου είναι για τους εμπόρους, ένας χώρος – προέκταση των καταστημάτων τους. Είναι ο κοινόχρηστος χώρος ο οποίος επιτρέπει στους πάντες να έχουν πρόσβαση παντού. Είναι ένας χώρος όπου μπορεί ο οποιοσδήποτε με την χρήση των αλάρμ του αυτοκινήτου του, για μικρό χρονικό διάστημα να επισκεφτεί τα καταστήματα, τις επιχειρήσεις αλλά και τις υπηρεσίες της πόλης. Είναι ένας δρόμος στον οποίο έχουν την δυνατότητα οι επισκέπτες, οι πελάτες αλλα και οι μόνιμοι κάτοικοι να σταθμεύσουν για μικρό χρονικό διάστημα και να εξυπηρετηθούν. Όχι όμως μόνο εκείνοι. Αλλά ΟΛΟΙ. Είναι ενας ανοιχτός δρόμος που με αυτήν την μορφή, εξυπηρετεί τόσο τα καταστήματα και τους ελεύθερους επαγγελματίες της Σταμ.Πρωιου όσο και των οδών Χιου (Μανάβικα) αλλά και του πεζοδρόμου δηλ. της Πρωτοπαπαδάκης & Σπερχειού.

Παρακαλούμε πολύ όλους, βοηθήστε τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις της πόλης, μη παρκάροντας τα αυτοκίνητα σας η τα μοτοποδήλατα σας κατά μήκος της Σταμ.Πρωιου για μεγάλο χρονικό διάστημα, παρά μόνο για ΛΊΓΑ ΛΕΠΤΆ. Αυτήν την δύσκολη περίοδο που διανύει το επιχειρείν, δώστε στις επιχειρήσεις του νησιού την δυνατότητα να έχουν πρόσβαση σε αυτές, όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας. Ας μην είμαστε εγωιστές και ατομιστές. Η πόλη ανήκει σε όλους.

Βοηθήστε τα καταστήματά μας, επιλέγοντας τα περιφερικά πάρκινγκ αν κρίνετε οτι ο χρόνος που θα χρειαστείτε είναι μεγαλύτερος από τον ανεκτό. Βοηθήστε ώστε η πόλη μας να είναι προσβάσιμη σε άτομα με κινητικές δυσκολίες αλλά και υπέργηρους. Δώστε μας την δυνατότητα με αξιοπρέπεια να μπορέσουμε να «πολεμήσουμε» τα πολυκαταστήματα που «στήνονται» περιμετρικά της πόλης.

Μην παρκάρετε εντός της πόλης, χρησιμοποιήστε την δυνατότητα ολιγόλεπτης στάσης που σας δίνει η Σταμ Πρωίου, δίνοντας την δυνατότητα σε όσους περισσότερους μπορούν, να εξυπηρετηθούν.

Είμαστε σίγουροι οτι όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά θα μπορέσουμε να κάνουμε αυτήν την πόλη, παράδειγμα προς μίμηση.

Τα καλύτερα έρχονται…

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s