ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 4ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

στις

O Σύλλογος Επιχειρηματιών και Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου Ερμούπολης “Ο Ερμής” συνεπικουρεί, στις κλαδικές αποφάσεις των συλλόγων των μελών του και συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου.

Το νέο σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό, συμπληρώνει και επεκτείνει τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους. Παγιώνει τις δραστικές μειώσεις στις συντάξεις και τις κοινωνικές παροχές, που επιβλήθηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Οι κυβερνώντες κρύβουν ότι τα αποθεματικά των ταμείων καταληστεύτηκαν για δεκαετίες (τουλάχιστον 48 δις στον ΟΑΕΕ). Κρύβουν ότι η διαρκώς μειωμένη κρατική χρηματοδότηση οδήγησε τα ταμεία στην ασφυξία. Έχουν στόχο να διαλύσουν τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης. Υλοποιούν κατά γράμμα τις απαιτήσεις των εταίρων – δανειστών της ΕΕ.

Λένε ψέματα ότι οι αλλαγές είναι κοινωνικά δίκαιες. Αυτοί που φόρτωσαν με δυσθεώρητα χρέη τους αυτοαπασχολούμενους γιγαντώνοντας τα αδιέξοδά τους (με τη φορολογία 26% από το πρώτο ευρώ, την προκαταβολή φόρου, το τέλος επιτηδεύματος, τον ΕΝΦΙΑ, το 23% ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης κτλ), που δρομολογούν την επιτάχυνση των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών, μιλάνε τώρα για μείωση εισφορών για τα χαμηλά εισοδήματα.

Κρύβουν όμως ότι με το νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων, με βάση το εισόδημα, και με δραστικά μειωμένα τα ποσοστά αναπλήρωσης, με την ενοποίηση των ταμείων από την οποία έχουμε πικρή πείρα από το παρελθόν, η συντριπτική πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων οδηγείται σε συντάξεις πείνας και κοινωνικές παροχές ψίχουλα.

Από την επίθεση δεν εξαιρούνται ούτε οι τωρινοί συνταξιούχοι αφού στο νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων σύντομα θα προσαρμοστούν και αυτοί.

Η Κοινωνική Ασφάλιση έχει ζωτική αξία για μας και τις οικογένειες μας και δεν την χαρίζουμε σε κανέναν.

Παρόλα αυτά όμως, κατανοώντας τις ασφυκτικές πιέσεις επιβίωσης, οι οποίες έχουν καταπλακώσει τις επιχειρήσεις, θα θέλαμε να καταδικάσουμε, τις όποιες αντιδημοκρατικές κορώνες τυχόν ακουστούν, κατά όποιων συναδέλφων αποφασίσουν να μην συμμετάσχουν στην απεργία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s